Pokreni video

Tvrtka Manuka Health nastala je s puno ljubavi

Tvrtku Manuka Health New Zealand 2006. godine osnovao je Kerry Paul, CEO, koji je iz svog dnevnog boravka s puno ljubavi započeo s radom koji će 15 godina kasnije prerasti u globalni biznis s distribucijskom mrežom u više od 100 zemalja.

Sa sjedištem u Te Awamutu na Novom Zelandu, tvrtka Manuka Health je jedan od najvećih globalnih proizvođača Manuka meda.

Prirodno napravljeno

Koristimo metode kojima je dokazano sačuvana bioaktivnost i djelotvornost prirodnih sastojaka.

Znanstveno dokazano

Primjenjujemo znanstveno potvrđena ispitivanja koja garantiraju kvalitetu naših proizvoda.

Inovativno razvijeno

U stalnoj smo potrazi za inovacijama kako bismo nastavili nuditi nove, sigurne i djelotvorne prirodne proizvode.

Premium prirodni proizvodi

Jedan od osnovnih ciljeva Manuka Healtha od samog početka bio je ponuditi premium prirodni proizvod koji ujedinjuje najbolje od prirode i znanosti. Koristeći prirodne bioaktivne sastojke Manuke koje nalazimo samo na Novom Zelandu, proizvodimo Manuka med s visokom koncentracijom metilglioksala- aktivne tvari koja posjeduje antibakterijska i protuupalna svojstva. Manuka med osnažuje imunitet, pospješuje liječenje mnogih zdravstvenih stanja, pomaže kod zacijeljivanju rana, koristi se za njegu kože i usne šupljine.

Svjetski lider u proizvodnji Manuka meda

Manuka Health je prva kompanija u svijetu koja je uvela precizan, jasan i znanstveno utemeljen sustav certificiranja novozelandskog manuka meda – prema koncentraciji prirodne djelatne tvari, metilglioksala.

Pokreni video

Što čini Manuka MGO+ med toliko posebnim?

Rezultati znanstvenih istraživanja potvrdili su da je metilglioksal jedan od ključnih spojeva koji se prirodno nalaze u novozelandskom Manuka medu. Metilglioksal u visokim razinama pronađen je samo u nekim Manuka medovima. Usporedna ispitivanja pokazuju da sve ostale vrste meda testirane diljem svijeta imaju nisku razinu metilglioksala u rasponu od 0 do 5 mg/kg, dok naš MGO™ Manuka med sadrži visoku razinu metilglioksala u rasponu od 100 do 800 mg/kg.

Dokumentacija

Profesor Henle i njegov tim prvi su dokumentirali da metilglioksal doprinosi jedinstvenim karakteristikama manuka meda i upravo ta komponenta ga razlikuje od drugih vrsta meda.

Jedinstveni manuka faktor (UMF)

Prije tog otkrića korišten je termin “jedinstveni manuka med“ koji je opisivao posebnu djelotvornost svojstvenu samo manuka medu.

Efikasan sustav mjerenja

Ovo istraživanje osiguralo je puno efikasniji sustav mjerenja ključnog sastojka manuka meda, te je ispitivanje koncentracije metilglioksala postalo prihvaćen standard i za ispitivačke laboratorije i za proizvođače manuka meda.

MANUKA MED MGO™ 400+ prirodne pastile

Pastile od Manuka MGO+ meda i visokokvalitetnih prirodnih sastojaka ublažiti će sve upale u usnoj šupljini. Propolis, limun, đumbir i limun i crni ribizl naša su 4 okusa.

Održivost razvoja stavljamo na prvo mjesto

Manuka Health je kompanija koja održivost razvoja stavlja na prvo mjesto i tako u najvećoj mogućoj mjeri ograničava svoj utjecaj na prelijep i jedinstven okoliš u kojem njeni zaposlenici žive i rade.
Pokreni video

Briga o našim pčelama je prioritet

Naš pčelarski tim sastoji se od vodećih stručnjaka u području održivog pčelarstva, te imamo napravljen cjelogodišnji program održavanja zdravlja pčela. Pažljivo praćenje i postavljanje košnica osigurava zdrave košnice i obilje vrhunskog meda kako za pčele tako i za nas.

Nikada ne iscrpljujemo naše košnice – napredna tehnologija mapiranja omogućuje nam da izmjerimo količinu cvjetova Manuke na nekom području kako bismo znali koliko košnica možemo postaviti da bi naše pčele uspjele u proizvodnji meda.

Postupak bez kemikalija

U postupku dobivanja meda ne koriste se nikakve kemikalije, te se jedino koristi topla voda kako bi se očistile proizvodne jedinice.

Recikliramo vodu

Niti u jednom segmentu proizvodnje ne ispuštamo agresivne kemijske čistače u okoliš. Naš zatvoren sustav za toplu vodu omogućuje recikliranje vode u najvećoj mogućoj mjeri.

Recikliramo proizvodni materijal

Kada je moguće, proizvodni materijal se koristi više puta, te imamo sustav recikliranja u proizvodnoj jedinici, skladištu i uredima.

Dobitnici nagrade za inovaciju

Naš sustav držanja pčela dobio je 2011. godine nagradu za inovaciju na dodjeli Nagrada za uravnoteženi uzgoj Sveučilišta Massey (Balance Farm Environment Awards) – to je odlikovanje za inovatore koji uvode ekonomski i ekološki održive metode uzgoja. Nagrada odlikuje poljoprivrednike i njihove obitelji koje proaktivno traže i primjenjuju nova rješenja kako bi svoj biznis učinili što održivijim.

Novozelandska netaknuta i udaljena površina pokrivena autohtonom šumom

Novi Zeland je mala otočka zemlja nastala odvajanjem od Australije prije 80 milijuna godina, a danas te dvije zemlje razdvaja 2000 kilometara oceana.

Naš okoliš

Novozelandska blaga klima i ekstremna izoliranost rezultirale su u evolucijski jedinstvenoj flori i fauni. Od 2000 domaćih biljnih vrsta, oko 1500 može se naći isključivo na Novom Zelandu. Smatra se da su većinom opstale upravo one biljne vrste koje daju bioaktivne djelatne tvari koje poboljšavaju zdravlje i dugovječnost oprašivača o kojima ovise. Tako su se insekti i ptice nesmetano razmnožavali, a budući opstanak biljnih vrsta bio je osiguran.

Rongoa Maori

Maori koji su na naše obale stigli u 8. stoljeću, prvi su otkrili da su te biljne vrste jednako blagotvorne za ljude, te se na tom saznanju o okrepljujućim moćima domaćih biljaka i morskih organizama temelji „Rongoa Maori“ – tradicionalna medicina Maora koja se i danas prakticira.

Europski doseljenici

Europski doseljenici koji su na Novi Zeland stigli početkom 19. stoljeća često su živjeli daleko od liječničke pomoći, te su s vremenom počeli prihvaćati „čudesne moći“ Maorskih ljekovitih pripravaka i domaćih biljaka kojima su bili okruženi. Upravo su ti prvi doseljenici započeli s uzgojem domaćih pčela koje su nektar sakupljale u novozelandskim šumama, a posebno s grmova manuke koji se u obilju mogu naći na teritoriju Novog Zelanda.
Novozelandske šume dostupne svima

Nektar koji pčele sakupljaju i od kojeg nastaje manuka med učinio je ljekovitost novozelandskih šuma dostupnu svima.

Profesor Peter Molan

Manuka med privukao je prije više od 30 godina pažnju profesora Petera Molana s Sveučilišta u Waikatu, koji je svojim radom potvrdio da Manuka med inhibira široki spektar patogena uključujući i bakterije otporne na antibiotike.

Povijest tvrtke i priznanja struke

 • Ožujak 2006.

  Kerry Paul (CEO) i grupa ulagača osnivaju Manuka Health New Zeland.

 • Kolovoz 2006.

  Prvi proizvodi Manuka Healtha na tržištu.

 • Srpanj 2007.

  Manuka Health započinje znanstveno istraživanje u suradnji s Prof. Thomasom Henleom s Tehničkog sveučilišta u Dresdenu, koji je otkrio da prirodni sastojak manuke, metilglioksal, doprinosi njegovim jedinstvenim svojstvima.

 • Siječanj 2008.

  Manuka Health uvodi precizan, jasan i znanstveno utemeljen sustav mjerenja i vrednovanja manuka meda koji se temelji na koncentraciji metilglioksala.

 • 2008. – 2009.

  Sustav certificiranja MGO Manuka meda uspješno se počinje primjenjivati u 35 zemalja.

 • 2010.

  Manuka Health je finalist u natjecanju za New Zealand International Business Award (Nagrada za novozelandske tvrtke s internacionalnim uspjehom).

 • 2011.

  Nagrada za inovaciju na dodjeli Nagrada za uravnoteženi uzgoj Sveučilišta Massey (Balance Farm Environment Awards) kojom se odlikuju inovatori koji uvode ekonomski i ekološki održive metode uzgoja.

  Uvođenje CycloPower tehnologije – u svijetu najnaprednijeg sustava za prirodnu resorpciju bioaktivnih suplemenata.

  Manuka Health je u suradnji s japanskim znanstvenicima patentirala CycloPower tehnologiju diljem svijeta

 • 2012.

  Manuka Health ugostila je prof. Thomasa Henlea koji je na sveučilištima u Waikatu i Aucklandu održao predavanja o otkriću metilglioksala u manuka medu, njegovoj funkciji u tijelu i sigurnosti primjene. Predavanje na Sveučilištu Waikato bilo je pod pokroviteljstvom prof. Petera Molana koji je prvi otkrio jedinstvena svojstva Manuka meda.

  Manuka Health uvodi seriju proizvoda za njegu rana s manuka medom medicinske čistoće.

 • 2012.

  Pobjednik poduzetničkog izazova poslovne škole u Aucklandu (University of Auckland Business School Entrepreneurs’ Challenge).

 • 2014.

  Završena izgradnja nove, prilagođene proizvodnje u vrijednosti 10 milijuna dolara u Te Awamutu na Novom Zelandu.

Kontinuirani razvoj

Razvijamo, proizvodimo i prodajemo naše proizvode na takav način da u svakom trenutku možemo biti sigurni u kvalitetu koju nudimo.

Transparentnost i standardi

Naš sustav proizvodnje je transparentan, te osigurava sljedivost od košnice do police. Sve sirovine moraju zadovoljiti rigorozne standarde kvalitete i sigurnosti kako bismo mogli jamčiti koncentraciju bioaktivnih djelatnih tvari.

Kontrola kvalitete

Svaka serija MGO Manuka Meda i BIO Propolisa s Novog Zelanda ispitana je u našem vlastitom laboratoriju koji nosi certifikat ISO 17025 i to od same sirovine do gotovog proizvoda, čime jamčimo kontrolu kvalitete.